20 Οκτ 2012

Καθηγητής σε αλλοδαπούς μαθητές: "Θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή"

Καθηγητής φέρεται να προσπάθησε να εκφοβίσει αλλοδαπούς μαθητές του γυμνασίου Εξαρχείων. Προκαταρκτική εξέταση διέταξε το υπουργείο Παιδείας.Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα περιστατικό που συνέβη στο 46ο γυμνάσιο στην Νεάπολη των Εξαρχείων.



Καθηγητής φέρεται να απείλησε αλλοδαπούς μαθητές πως θα καλέσει τη Χρυσή Αυγή να τους ξυλοφορτώσει.
Το περιστατικό έχει συμβεί, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα γίνονται γνωστά, λίγες ημέρες πριν.
Μάλιστα, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννη Κουμέντου, διετάχθη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης, για το συμβάν στο 46ο Γυμνάσιο Αθηνών.
Επιπλέον ο εκπαιδευτικός λέγεται ότι απέβαλε τους Έλληνες που έσπευσαν να υπερασπιστούν τους αλλοδαπούς συμμαθητές τους.
Η διευθύντρια του σχολείου μίλησε στην ιστοσελίδα Star.gr, όπου δεν διέψευσε το περιστατικό, δεν παραδέχτηκε όμως συγχρόνως πως συνέβη έτσι ακριβώς.
"Κάποιο περιστατικό έχει συμβεί αλλά το σημαντικό σε ένα χώρο είναι η γενική κουλτούρα που υπάρχει και όχι αν μια μέρα στραβώσαμε".
Και συνέχισε:
"Είναι πράγματα που όπως ξέρετε γίνονται. Δεν υπάρχει κανένας χώρος που να είναι απαλλαγμένος από αυτές τις απόψεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε 500 νοματαίοι συνεπώς είναι φυσικό να υπάρχει και αυτή η άποψη. Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η πολιτική του σχολείου. Δεν μπορώ να σας πω κιόλας ότι εδώ είναι ο παράδεισος", ανέφερε.
Πάντως η διευθύντρια υποστηρίζει πως η πολιτική του σχολείου δεν είναι ρατσιστική σε καμία περίπτωση.

Πηγή: