11 Νοε 2012

Καμαρούλα μια σταλιά...

Καμαρούλα μια σταλιά όνομα και πράγμα... καθώς μπορεί το συγκεκριμένο σπίτι να είναι τριώροφο, δεν ξεπερνά όμως συνολικά τα επτά τετραγωνικά μέτρα. Η εταιρεία που το σχεδίασε ξεκίνησε με τη λογική του κοντέινερ να δημιουργήσει μια κατοικία που θα μπορούσε να προσφέρει άνεση στο χρήστη... να μπορεί να μετακινηθεί εύκολα και να τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία και -το σημαντικότερο- να στέκεται όρθια. Αυτό ισχυρίζεται ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας που σχεδίασε το λεγόμενο «Homebox».
Η κατοικία, που είναι κατασκευασμένη από ξύλο και έχει το μέγεθος ενός κοντέινερ μεταφοράς, διαθέτει κουζίνα, καθιστικό, μπάνιο στο ισόγειο, ένα υπνοδωμάτιο στο δεύτερο όροφο και έναν χώρο για διάφορες δραστηριότητες στον τελευταίο «όροφο».

Συνολικά, ολόκληρο το σπίτι δεν ξεπερνά τα επτά τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι σκάλες από τον έναν όροφο στον άλλο καλύπτουν περίπου το 1/4 του χώρου. Η κατοικία μπορεί να μετακινηθεί εύκολα σε διάφορα σημεία, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί άνετα σε μικρούς χώρους και στενά σοκάκια.Πηγή: newsbeast.gr