9 Νοε 2012

Καθυστερεί η παρουσίαση του Τιτανικού ΙΙ


O δισεκατομμυριούχος αυστραλός μεγιστάνας Κλάιβ Πάλμερ, o οποίος σκοπεύει να κατασκευάσει ένα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού II, δήλωσε σήμερα ότι αναβάλλει το πάρτι για την παρουσίαση του σχεδίου του, που θα δινόταν στη Νέα Υόρκη, σε ένδειξη σεβασμού προς τους πληγέντες από τον κυκλώνα Sandy.

Ο Πάλμερ είχε σχεδιάσει να παραθέσει δείπνο πάνω στο κατάστρωμα του πρώην αεροπλανοφόρου και νυν μουσείου USS Intrepid, στις 4 Δεκεμβρίου, κατά το οποίο οι προσκεκλημένοι θα απολάμβαναν ένα μενού 11 πιάτων παρόμοιο με εκείνο που είχε σερβιριστεί στους επιβάτες της Α' Θέσης του Τιτανικού την βραδιά που βυθίστηκε το 1912.

Η Blue Star Line, η εταιρεία που ίδρυσε ο Πάλμερ για να χρηματοδοτήσει το σχέδιο του για την κατασκευή του νέου Τιτανικού, ανακοίνωσε ότι το δείπνο και άλλες διοργανώσεις με αυτή την αφορμή στη Βοστόνη, το Λονδίνο, το Σαουθάμπτον και το Χάλιφαξ στον Καναδά, θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Φεβρουαρίου του 2013.

Αν όλα πάνε κατ' ευχήν, ο Τιτανικός II είναι προγραμματισμένο να κάνει το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας με προορισμό το Μανχάταν το 2016.
Ο Πάλμερ έχει δεσμευτεί το πλοίο, το οποίο θα κατασκευαστεί από την κινεζική SinoTrans, να είναι το ίδιο πολυτελές με το πρώτο και να διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, περιλαμβανομένων των πλέον σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας και πλοήγησης.

Πηγή: newsbeast.gr