15 Δεκ 2012

Πως θα φτιάξω χάντρες από χαρτί

Έχετε παλιά περιοδικά και άχρηστο χαρτί περιτυλίγματος; Φτιάξτε χάντρες από χαρτί! Είναι εύκολο και διασκεδαστικό. Χρειάζεται μόνο λίγη πρακτική και υπομονή για να τα καταφέρεις. Θα χρειαστώ:· Κομμένες ταινίες από περιοδικά ή χαρτί περιτυλίγματος
· Κόλλα
· Οδοντογλυφίδες η ξυλάκια για σουβλάκι
· Πινέλο
· Βερνίκι γυαλιστερόΒήμα 1: Πάρτε μια λωρίδα περιοδικού και ξεκινήστε να την τυλίγεται γύρω από μία οδοντογλυφίδα.

Βήμα 2:Ξεκινήστε να ρολλάρετε το χαρτί με τον αντίχειρα και το δείκτη όπως φαίνεται στην εικόνα.

Βήμα 3:Περίπου 5 εκατοστά πριν το τέλος της λωρίδας αλείψτε την με αρκετή κόλλα.Βήμα 4:Συνεχίστε να τυλίγεται τη λωρίδα χαρτιού εώς το τέλος. Δεν πειράζει εάν πάει η κόλλα και στα άλλα μέρη του χαρτιού καθώς θα τυλίγεται, αντιθέτως μπορεί να λειτουργήσει σαν το πρώτο στρώμα της επικάλυψης.

Βήμα 5:Τώρα είναι η ώρα να αφαιρέσουμε την οδοντογλυφίδα. Πιέστε την χάρτινη χάντρα και σπρώξτε απαλά να βγεί η οδοντογλυφίδα.

Βήμα6:Τώρα παίρνουμε μια νέα οδοντογλυφίδα και την περνάμε στην τρύπα της χάντρα. Τοποθετούμε την οδοντογλυφίδα σε όρθια θέση και αφήνουμε την χάντρα να στεγνώσει. Μετά από μισή ώρα, μπορώ να εφαρμόσω την πρώτη στρώση από το βερνίκι χρησιμοποιώντας το πινέλο.


 
Συνεχίζουμε να περνάμε στρώσεις βερνικιού ανά διαστήματα μιας περίπου ώρας, εως η χάντρα μας να γίνει λεία και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


Κάντε όσες χάρτινες χάντρες θέλετε! Μπορούν να αποτελέσουν το βασικό κομμάτι για ένα βραχιόλι η κολιέ και τίποτα δε μαρτυράει το υλικό τους!