5 Δεκ 2012

Έρχεται το Hobbit.

Δεν έχει τόση σημασία αν αγαπήσατε τον Tolkien μέσα από τα βιβλία του ή μέσα από τις κινηματογραφικές μεταφορές της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αν σας έκανε να αισθανθείτε πάλι, έστω και για λίγο, παιδί και να ανυπομονείτε για μια ταινία ανάλογου περιεχομένου και ποιότητας, τότε σας έχουμε καλά νέα. Ο πρόλογος (prequel) του Άρχοντα θα βρίσκεται σύντομα επί της μεγάλης οθόνης.


Ο λόγος για το «Χόμπιτ», που για όσους δεν έχουν ήδη διαβάσει το βιβλίο, είναι η αρχή της ιστορίας του Άρχοντα και των ηρώων του.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η ιστορία ξεκινά στο Shire 60 χρόνια πριν τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην τριλογία και ακολουθεί τον πρωταγωνιστή Bilbo Baggins σε ένα επικό ταξίδι για την ανάκτηση του χαμένου Βασιλείου των Νάνων. Είναι η αρχή της φιλίας με τον Gandalf, η πρώτη συνάντηση με το Gollum, η εξήγηση του πώς το διαβόητο δαχτυλίδι βρέθηκε στα χέρια του Bilbo και πολλών άλλων κομματιών της ιστορίας που δεν γνωρίσαμε από την τριλογία. Ωστόσο, είναι ένα υπέροχο ταξίδι από μόνο του, αυτό το παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

O χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που Μπίλμπο Μπάγκινς θα επιστρέψει και πάλι στο νέο έπος του Πίτερ Τζάκσον «Χόμπιτ-ένα αναπάντεχο ταξίδι». Η ταινία αποτελεί το πρώτο μέρος μιας κινηματογραφικής τριλογίας που μεταφέρει το γνωστό αριστούργημα του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν «Χόμπιτ».

Οι τρεις αυτές ταινίες αφηγούνται την Ιστορία της Μέσης Γης, εξήντα χρόνια πριν από τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών».

Δείτε το trailer