7 Νοε 2012

Χειροποίητος καθρέφτης από πλαστικά κουτάλια

 Όλοι μας πολλές φορές έχουμε αγοράσει πλαστικά κουταλάκια είτε για ένα παιδικό πάρτι  είτε γιατί έχουμε κόσμο σπίτι και βαριόμαστε μετά να πλένουμε. Τις περισσότερες φορές πολλά από αυτά μας μένουν στο ντουλάπι με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να καταλήγουν στα σκουπίδια. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μια ιδέα για το πώς μπορείτε έξυπνα να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε το χώρο σας.



Σε πρώτη φάση αγοράζουμε η ψάχνουμε το ντουλάπι μας για μια σεβαστή ποσότητα πλαστικών κουταλιών.  Στην περίπτωση που θα τα αγοράσετε δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά. Αφού πάρουμε τα κουταλάκια σπάμε τη λαβή τους και κρατάμε μόνο το κάτω μέρος του κουταλιού.

 Στην συνέχεια αγοράζουμε απο ένα μαραγκό είτε κόβουμε μόνοι μας δυο κυκλικά κομμάτια ξύλου όπως ακριβώς και στην εικόνα και χρησημοποιούμε μερικές απο τις σπασμένες λαβές ώς στηρίγματα ένωσης των δύο ξύλων.

 Καλύπτουμε τα κενά των δύο ξύλων με χαρτοταινία ούτως ώστε να γίνει πιο σταθερό.

 Και κάπου εδώ ξεκινάμε την πιο κουραστική διαδικασία της δημιουργίας μας. Με ένα πιστόλι ζεστής σιλικόνης αρχίζουμε να κολλάμε τα κουτάλια με τον τρόπο που φαίνεται στην εικόνα.

 Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.....

Ολοκληρώνοντας την διαδικασία μας το έργο μας θα έχει την παρακάτω μορφή.

 Στην συνέχεια βάφουμε την κατασκευή μας με σπρέυ σε μία πάλ απόχρωση της επιλογής μας.

 Τέλος με ένα πινελάκι και με χρώματα σε διαφορετικούς τόνους της αρχικής μας απόχρωσης βάφουμε μια μια τις σειρές των κουταλιών ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω από το πιο σκούρο στο πιο ανοιχτό.

Η τελική μορφή του δημιουργήματος μας θα δοθεί αφού στην πίσω πλευρά κολλήσουμε ένα στρογγυλό καθρέπτη...........και voila


Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουταλάκια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, όπως φαίνονται στις παρακάτω εικόνες...