20 Νοε 2012

DO IT YOURSELF ή ΕΚΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ...?

Ναι. Οκ! Συμφωνώ απόλυτα- ο άνθρωπος είναι πολύπλευρος και ικανός για πάρα πολλά πράγματα στην ζωή του.Αυτό όμως από μόνο του, σαν γεγονός, τον καθιστά πραγματικά ικανό να ασχολείται με ΟΛΑ;;; Είναι μια σκέψη που με απασχολεί πολύ τελευταία.. Παρατηρώντας την ολοένα και μεγαλύτερη τάση του κόσμου στο να τα κάνει όλα μόνος του αναρωτιέμαι, μήπως κάποια πράγματα πρέπει να τα αφήνεις στα χέρια κάποιου πιο «ειδικού» από εσένα;!!

Δεν είναι κάτι κακό, ούτε είναι ντροπή να παραδεχτείς οτι κάποια πράγματα ΑΠΛΑ δεν είναι για σένα!..
Βλέπω από παντου να ξεπετιούνται άνθρωποι που ΜΠΟΡΟΥΝ (και υποστηρίζουν οτι το κάνουν και τέλεια!) να φτιάχνουν κοσμήματα, τσάντες, παπούτσια, ρούχα, μουσική, χορό, θέατρο...ακόμα και έπιπλα!!

Και όσο η οικονομική κρίση αυξάνεται τόσο περισσοτεροι γίνονται...
Άνθρωποι, που μέχρι χθες μόνο τους όνειρο ζωής ήταν να γίνουν «διευθυντές πολυεθνικών επιχειρήσεων»!!..

Παιδιά, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!
Κάθε άνθρωπος έχει γεννηθεί με άλλα χαρίσματα και ταλέντα σε αυτή τη ζωή.
Δεν είναι αναγκαστικό, επειδή κάποιος στόχος σου φαίνεται δύσκολο να πραγματοποιηθεί να το γυρνάς ξαφνικά σε καλλιτέχνης!

Ούτε είναι λογικό να προσπαθείς να εξομοιώσεις τον εαυτό σου με ανθρώπους που έχουν φάει τα χρόνια τους σε εργαστήρια, σχολές, ατελιέ, ωδεία και πολυάριθμα ξενύχτια μελέτης! Έχουν όλοι αυτοί κάποιο-πραγματικό- λόγο που ΕΙΝΑΙ καλλιτέχνες!

Λένε πως ο Θεός ξέρει πως να μοιράζει τα χαρίσματα στους ανθρώπους, ώστε να ζουν σε αρμονικές κοινωνίες και να έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλο...

Ένας καλλιτέχνης εξ’άλλου (εντός ή εκτός εισαγωγικών) το πιο πιθανό είναι να μην έχει ιδέα από οικονομικά, οργανωτικά, προωθήσεις, marketing, υπολογιστές(...και πολλά πολλάαααα άλλα) και να χρειάζεται την βοήθεια κάποιου ΕΙΔΙΚΟΥ για τον κάθε τομέα!

ΕΚΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ  λοιπόν, τουλάχιστον κατά την δική μου άποψη... Και το καλύτερο είναι, όσο βρίσκεσαι σε αυτήν την φάση αναζήτησης, να συνεχίσεις να ψάχνεις μέχρι να βρεις ποιό πραγματικά είναι ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΔΟΣ και να μην χάνεις τον χρόνο της ζωής σου σε ημίμετρα!
ΟΛΟΙ έχουμε ένα λόγο ύπαρξης! – Βρες τον δικό σου!
Και την επόμενη φορά που θα χρειαστείς κάτι που δεν είναι της ειδικότητός σου απευθύνσου σε έναν άνθρωπο που είναι η δουλειά του αυτό το «κάτι».  Σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι εμπνευσμένο και μοναδικό!...

Dafni Christou
dafnihandmade.gr





**Και...για να προλάβω οποιαδήποτε σχόλια...ΔΕΝ θεωρώ τον εαυτό μου blogger!
Πιστεύω πως απλά μου δόθηκε αυτή εδώ η «γωνιά» για να εκθέτω κάποιες ιδέες και σκέψεις μου.
Υπάρχουν πολλοί άλλοι που είναι πραγματικοί bloggers, το κάνουν τέλεια και τους θαυμάζω για αυτό...
LOVE!