20 Νοε 2012

Metro άγιοι και Retro βουλή

Σε κάθε σπίτι ένας τρελός και στο δικό μας όλοι. Δεν εξηγείται διαφορετικά να δεις που μας ψεκάζουν, μωρέ δίκιο είχε ο Λιακόπουλος όταν το έλεγε. Μας ψεκάζουν και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Και για να μπω σιγά-σιγά στο ψητό γιατί κοντεύω να σκάσω από τα ορεκτικά ένα θα πω. Άμε καλή μου σπίτι σου!! Ο λόγος για την κυρία Φωτεινή Πιπιλή...
η οποία σε πρόσφατη ομιλία της στη βουλή πρότεινε να αλλάξουν τα ονόματα αγίων από τις στάσεις του metro και να αντικατασταθούν με ονόματα επιφανών Ελλήνων και ο λόγος αν έχεις το θεό σου (και δεν θες να τον αλλάξεις και να λες ας πούμε αν έχεις το Καποδίστρια σου) επειδή η κυρία Πιπιλή μπέρδεψε τους δυο αγίους και αντί να πάει στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκε στον Άγιο Δημήτριο.
Πολύ καλά έκανε και το πρότεινε γιατί τις προάλλες άκουγα μια γριά στο χωριό μου να λέει ότι δάκρυσε που χάθηκε η Φωτεινή και πήγε στην εκκλησία τάμα για να μην ξαναπάθει κάτι τέτοιο. Δεν βαριέστε μωρέ ας χάνονται οι συντάξεις, ας μην υπάρχουν δουλειές και χίλια δυο άλλα οι στάσεις του metro πρέπει να αλλάξουν όνομα.
 Αλλά οοοοχι έχει δίκιο ο λαός όταν βγάζει τις παροιμίες, γιατί εδώ ισχύει το βάλε τον ποπό μάγειρα σκατά να μαγειρέψεις. Άντε λοιπόν καλή μου να ασχοληθείς με μερικά πιο σημαντικά πράγματα να ρωτήσεις στη βουλή και αν μπερδέυεσε με τις στάσεις πήγαινε να αγοράσεις ένα καλεντάρι να μάθεις τους Αγίους αλλιώς μην ξανά μπεις στο metro..........όμως με ειδοποιούν από το control ότι η κυρία Πιπιλή πήγε να ανάψει κερί στην Αγία Αικατερίνη μπερδεύτηκε και βρέθηκε να κάνει το σταυρό της στον Άγιο Παύλο στο Περιστέρι........οοοο ρε και τα ύστερα του κόσμου έρχονται!!!!

Δεν είμαι όμορφη. Είμαι τρελή.....η τρελή του χωριού!!