31 Δεκ 2012

Τα μπεστ-σέλερ videogames του έτους

Κατά τα προηγούμενα χρόνια, η σειρά τίτλων «Call of Duty» της Activision μονοπώλησε το ενδιαφέρον των απανταχού παθιασμένων παικτών, γεγονός που μεταφράστηκε στην απόλυτη κυριαρχία του στην αγορά, όχι μόνο κατά την κρίσιμη περίοδο των εορτών, αλλά μετέφερε το momentum του και στη χρονιά που ακολούθησε.


Το 2012, ωστόσο, το «Call of Duty» έδειξε σημεία καμπής.

Παρά το γεγονός ότι παραμένει «τρένο» που κάθε εταιρία παραγωγής θα ήθελε στο οπλοστάσιό της, η τελευταία περιπέτεια της σειράς, το «Modern Warfare 3», δεν κατάφερε να πλασαριστεί πρώτο, δείχνοντας ενδεχομένως μια τάση.

Και αυτό είναι μία μόνο από τις εκπλήξεις που επιφύλαξε το 2012 στα πλέον δημοφιλή videogames!

Στη λίστα μας θα μιλήσουμε μόνο για την Ευρώπη, αφού αυτή είναι η ήπειρος που μας ενδιαφέρει. Τα στοιχεία καταγράφουν την πορεία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην αγορά κατά το πρώτο 9μηνο του έτους, παραμένουν ωστόσο ενδεικτικά της τάσης.

Η κατάταξη απαρτίζεται από τα δεδομένα των εταιριών GfK, NPD και Media Create και δημοσιεύτηκε μάλιστα από την ίδια τη Nintendo.

Συγκεντρωτικά, οι τίτλοι για το PlayStation 3 καταλαμβάνουν 9 από τις πρώτες 20 θέσεις, ενώ μόνο 3 παιχνίδια για το Xbox 360 κατάφεραν να τρυπώσουν στη λίστα. Οι υπόλοιπες θέσεις ανήκουν στα παιχνίδια της Nintendo.

Νο 1 και Νο 2 - FIFA 2013



O πολυαναμενόμενος τίτλος της Εlectronic Arts μονοπώλησε το ενδιαφέρον των gamers και σημείωσε μάλιστα τις δύο κορυφαίες επιδόσεις στην Ευρώπη, για τις κονσόλες PlayStation 3 και Xbox360!

Νο 3 - FIFA 2012



Το προηγούμενο «ποδοσφαιράκι» της Εlectronic Arts για το PS3 δεν έμεινε πίσω, κατακτώντας την τρίτη θέση στην καρδιά των ευρωπαίων gamers.

Νο 4 - Call of Duty: Modern Warfare 3



Ο νέος τίτλος της Activision Blizzard για το PS3 νικήθηκε φέτος κατά κράτος από το FIFA, βλέποντας μείωση στις πωλήσεις του. 

Νο 5 - Super Mario 3D Land



Το παιχνίδι της Nintendo για τη φορητή κονσόλα 3DS μάγεψε τους μικρούς μας φίλους και αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση.

Νο 6 - Just Dance 3



Ο θεότρελος τίτλος της Ubisoft για το Wii της Nintendo έβαλε τις οικογένειες σε χορευτικούς ρυθμούς και σκαρφάλωσε στην έκτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης.

No 7 - Mario Kart 7 


Το δημοφιλές παιχνίδι της Nintendo για το 3DS έκανε φαίνεται τη διαφορά και μπήκε από το παράθυρο στη λίστα...

No 8 - Gran Turismo 5 



Το πολυθρύλητο νέο επεισόδιο του «Gran Turismo» της Sony για το PlayStation 3 δικαίωσε τις προσδοκίες των gamers και επιβεβαίωσε τις φήμες που το ήθελαν να κάνει τη διαφορά στην αγορά.

Νο 9 - Mario Kart 




Ο «κινούμενος» Mario της Nintendo για το Wii, συνεπής με τη μυθολογία της σειράς, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του οικογενειακού παιχνιδιού και βρήκε τη θέση του στα μπεστ-σέλερ της ευρωπαϊκής χρονιάς. 

No 10 - Uncharted 3: Drake's Deception




Η τρίτη περιπέτεια του Drake για το PlayStation 3, αυτή τη φορά στην αραβική έρημο, δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες των προηγούμενων τίτλων της Naughty Dog και έκανε τη διαφορά...

No 11 - Battlefield 3



Το τελευταίο βιντεοπαιχνίδι της σειράς «Battlefield» από την Εlectronic Arts για το PlayStation 3 δεν θα μπορούσε να μην είχε μια θέση στις καρδιές των gamers της Ευρώπης...

Πηγή: newsbeast.gr