16 Οκτ 2012

4 Χρόνια Schooldrivers @ Hard Rock Cafe Athens

Οι Schooldrivers κάνουν ένα διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις του 2ου αγγλόφωνου άλμπουμ τους για να γιορτάσουν 4 χρόνια ύπαρξης σε μια συναυλία γεμάτη αναμνήσεις την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στο Hard Rock Cafe Athens (Φιλελλήνων 18, Σύνταγμα). Από το Πάμε Εκδρομή μέχρι το Enjoy και από τα Schoolgirls του Κρίσης Διάλειμμα μέχρι τον σκληρό modern ήχο του σήμερα, οι SD κάνουν μια τελευταία ανασκόπηση της ιστορίας τους πριν το επόμενο μεγάλο βήμα. Οι Schooldrivers είναι επίσημοι υποστηρικτές της κίνησης για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα - I AM GREEK AND I WANNA GO HOME - περισσότερα: www.iamgreek.gr
Για όσους δεν τους γνωρίζετε ή απλά θέλετε να τους γνωρίσετε καλύτερα δείτε το αφιέρωμα που ακολουθεί.




Hard Rock Cafe Athens - Φιλελλήνων 18, Σύνταγμα
Ώρα έναρξης 21:30 - Είσοδος Ελεύθερη.

Οι Schooldrivers είναι μια modern rock μπάντα-παρέα από την Αθήνα με βασική φιλοσοφία την πίστη στη δύναμη της ομάδας. Το σχήμα στη σημερινή του σύνθεση ολοκληρώθηκε με την είσοδο του Vl@hos, το καλοκαίρι του 2011, αλλά προϋπήρχε από τα τέλη του 2008. Το όνομα "Schooldrivers" προέκυψε αυθόρμητα από ένα παρολίγο μοιραίο ατύχημα του Kay με ένα σχολικό λεωφορείο και κάπως έτσι η μπάντα κυκλοφόρησε τον 1ο της δίσκο με τίτλο "Πάμε Εκδρομή" το Μάρτιο του 2009.

Με επιρροές από μπάντες όπως Foo Fighters, Red Hot Chilli Peppers και Muse ο ήχος των Schooldrivers είναι ένα εκρηκτικό μείγμα μελωδίας και rock οργισμένων ξεσπασμάτων, που παρότι φρέσκος εγείρει τις αναμνήσεις. Ο βιωματικός στίχος λειτουργεί απελευθερωτικά, συνυπάρχει συμβιωτικά και εκφράζεται μέσα από τις συνθέσεις δίνοντας λύσεις μέσα από μια αισιόδοξη μεν, ρεαλιστική προσέγγιση δε.

Μέχρι σήμερα η μπάντα έχει προσθέσει στο ενεργητικό της 3 ετερόκλητα singles ("Έπρεπε Να Γίνω Ράπερ","Know My Name","Roll The Dice"), 3 βίντεοκλιπ ("Μέσα Στην Πόλη", "Έπρεπε Να Γίνω Ράπερ", "Know My Name"), ενώ έχει πραγματοποιήσει πάνω από 130 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα στις σημαντικότερες σκηνές της χώρας, έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς ("Bon Jovi Support Group", "Nakas Band Festival 2011", "Hard Rock Rising 2012") και πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε μια σειρά 24 επεισοδίων με τίτλο "The Band Project" η οποία προβαλλόταν καθημερινά από το Δεκέμβριο του '11 έως το Φεβρουάριο του 2012 στο MTV GREECE.


Οι  Schooldrivers είχαν πάρει μέρος και στο τηλεοπτικό σόου "Ελλάδα έχεις ταλέντο" του ΑΝΤ1, όπου οι εμφανίσεις τους είχαν διχάσει την κρητική επιτροπή και είχαν προκαλέσει αίσθηση σε κοινό και τηλεθεατές.



Μέσα από ένα μουσικό ταξίδι που διήρκεσε 3 περίπου χρόνια, οι Schooldrivers έχουν βρει πλέον ένα δικό τους ήχο και ύφος. Έτσι, αυτή την περίοδο ηχογραφούν το 2ο άλμπουμ τους, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2012 και θα αποτελέσει ουσιαστικά την 1η αγγλόφωνη δουλειά του σχήματος.

Φρεσκάδα, ζωντάνια, δεμένος ήχος, πολύ χιούμορ και ιδιαίτερη ερμηνεία είναι μερικά από τα στοιχεία που έχουν συντελέσει στην αποδοχή του κόσμου και την επιτυχία των Schooldrivers. Αυτό που κάνει όμως την εμπειρία μοναδική είναι αυτή η ενέργεια της "παρέας" και η βιωματική προσέγγιση που αποδίδεται σε καθετί που κάνει η μπάντα και που προσθέτει μια αυθεντική οπτικοακουστική υπογραφή, πέρα από τα συνηθισμένα.

Στόχος: "να κινητοποιούμε θετικά τους ανθρώπους ώστε σε πείσμα των καιρών να συνεχίζουν να εκπληρώνουν τους στόχους και τα όνειρά τους!”

- Τα μέλη του σχήματος είναι:

Kay Darens: Φωνή
Nico Boneli: Κιθάρα
Marpi: Πλήκτρα
AJ Anasto: Μπάσο
Vl@hos: Τύμπανα

- Το σχήμα συμπληρώνει στις ζωντανές εμφανίσεις η Ζήνα Μανουσάκη στα φωνητικά.