4 Νοε 2012

10 "διάσημα" Blogs

Ζούμε σε μια εποχή όπου το διαδίκτυο έχει γίνει πια αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινή ζωή μας, αφού μπορούμε να βρούμε τα πάντα σε αυτό.
Έχει πάρει την θέση της εγκυκλοπαίδειας, αφού όποια απορία και να σου δημιουργηθεί μπορείς πολύ απλά να το "γκουγκλάρεις". Έχει πάρει τη θέση της τηλεόρασης αφού μπορείς να δεις online όλα τα κανάλια. Έχει πάρει την θέση του κινηματογράφου, του video club, των εφημερίδων, μέχρι και ο τσελεμεντές περιττός είναι για κάποιον που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αφού υπάρχουν blogs  και ιστοσελίδες που σου παρέχουν κάθε είδους πληροφορία, από το τι θα φορεθεί φέτος μέχρι το τι θα φάμε σήμερα. Αυτό είδαν και κάποιοι διάσημοι και αποφάσισαν ότι πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους διαδικτυακό χώρο. Ας δούμε λοιπόν 10 "διάσημα" blogs ή ιστοσελίδες που υπάρχουν σήμερα στο διαδίκτυο.

T!Life

Πρώτη και "καλύτερη" η Τατιάνα Στεφανίδου.
Η γνωστή παρουσιάστρια εκτός από την τηλεοπτική της εκπομπή, "Μίλα", ασχολείται και με τον ιστότοπο της "TL!FE" με σλόγκαν "The female side of woman". Εκεί μπορείς να βρεις τα πάντα, συμβουλές για μόδα, για διατροφή, για το σπίτι και πολλά άλλα.

Αυτά να μου πεις μπορείς να τα βρεις και σε άλλες ιστοσελίδες και ίσως και με περισσότερες πληροφορίες. Αυτό όμως που δεν μπορείς να βρεις αλλού είναι το προσωπικό blog της Τατιάνας που διατηρεί σαν ενότητα στο TL!FE.

Δεν είναι ότι σου προσφέρει κάτι διαφορετικό, και πάλι συμβουλές για μόδα, για διατροφή, για το σπίτι και για πολλά άλλα έχει, με μόνη και σημαντική διαφορά ότι εκεί ότι γράφεται είναι δια στόματος Τατιάνας, γιαυτό άλλωστε λέγεται και Tatiana's Blog.
NewsIt

Φυσικά και ο σύζυγος της Τατιάνας και πολύ γνωστός δημοσιογράφος εκτός από την τηλεόραση, διατηρεί και τη δική του ιστοσελίδα. Είναι ένα ενημερωτικό site με κάθε είδους είδηση από όλη την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο λόγος για το NewsIt που μάλιστα ο Νίκος Ευαγγελάτος, έχοντας μείνει τότε εκτός τηλεόρασης, ήταν από τους πρώτους Έλληνες δημοσιογράφους που έβαλε τη "σφραγίδα" του σε μια ενημερωτική ιστοσελίδα. Εκεί ο δημοσιογράφος διατηρεί το δικό του προσωπικό blog όπου αραιά και που, γράφει τη δική του άποψη για την επικαιρότητα.

Fay's Book
Προσφάτως την είσοδο της στο διαδίκτυο έκανε και η Φαίη Σκορδά. Η τηλεπαρουσιάστρια έκανε ένα πολύ έξυπνο λογοπαίγνιο με το όνομα της και δημιούργησε το "Fay's Book", το οποίο φυσικά σου μένει πολύ έυκολα καθώς παραπέμπει στο μεγαλύτερο ισότοπο κοινωνικής δικτύωσης, το facebook.Κινείται πάνω κάτω στο ίδιο μοτίβο με το "TL!FE" με μερικές αλλά σημαντικές διαφορές. Αρχικά, όπως ήταν φυσικό, εκεί διατηρεί η Φαίη το δικό της, ας πούμε ημερολόγιο, όπου μοιράζεται τις σκέψεις της με τους αναγώστες της. Η ενότητα αυτή ονομάζεται "Fay Tales" και λανσάρεται με το σλόγκαν  "Κάποιες σκέψεις είναι ωραίο να τις μοιράζεσαι". Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι στο "Fay's Book" διαθέτει και ο Γιώργος Λιάγκας το δικό του blog με μότο " Η αντρική ματιά του faysbook.gr". Τέλος στον ιστότοπο της Φαίης μπορούμε να βρούμε συνταγές της Αργυρώς   Μπαρμπαρίγου αλλά και συμβουλές ομορφιάς από το Δημήτρη Γιαννέτο.
enikos.gr

Άλλος ένας δημοσιογράφος που έχει το δικό του blog είναι Νίκος Χατζηνικολάου. Έτσι ο μεγάλος δημοσιογράφος πέρα από το ραδιόφωνο, την εφημερίδα και την πολύτεκνη οικογένεια του ασχολείται και με το enikos.gr. Εκεί κλασσικά μπορεί να βρει ειδήσεις από όλο τον κόσμο αλλά και να διαβάσει τον σχολιασμό της επικαιρότητας από το Νίκο Χατζηνικολάου. Μέσω πάντως του enikos.gr  ο γνωστός δημοσιογράφος γίνεται πολύ προσιτός στο κοινό του καθώς μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί την φράση "εδώ μιλάμε στον ενικό". Επίσης ο Νίκος αποτελεί και έναν από τους πιο ενεργούς χρήστες του twitter.

marymary.gr
Η Μαρία Μπακοδήμου με την σειρά της έχει και αυτή το δικό της blog. Αντιπροσωπεύει πλήρως την τηλεπαρουσιάστρια αφού η κατασκευή του αλλά και η θεματολογία του είναι ακριβώς ότι περιμέναμε να δούμε από αυτήν.

Το marymary.gr, όπως ονομάζεται δίνει ιδιαίτερο βάρος στη μόδα, και μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ετοιμάζεται να προσθέσει eshop όπου θα μπορεί να αγοράσει κανείς ρούχα σχεδιασμένα από την ίδια.


ofono.gr

"Internet-όπουλα σας έχω φρέσκα νέα" φωνάζει η Αννίτα Πάνια μέσω του ofono.gr. Ένα ξεχωριστό site που είναι βασισμένο στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί η γνωστή παρουσιάστρια αφού για παράδειγμα οι ενότητες του έχουν πρωτότυπα ονόματα όπως celebretiliki, νταραβέρι και άλλα.

Ο ιστότοπος διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά και μια στήλη του Νίκου Καρβέλα με την ονομασία "Απ' το γυμνό δωμάτιο..."
nassos blog
Ο Νάσσος Γουμενίδης έχει το δικό του blog το οποίο φιλοξενείται στο gossip-tv.gr. Εκεί ο Νάσσος κριτικάρει καθημερινά με άποψη το παρασκήνιο των ειδήσεων. Δίνει έμφαση βέβαια στην "κίτρινη" ενημέρωση, με έναν ιδιαίτερο τρόπο όμως, προστατεύοντας τους ανθρώπου που εμπλέκονται στα θέματα του. Κατά καιρούς έχει δημοσιοποιήσει πολλά αποκλειστικά θέματα που σπεύδουν να αναδημοσιεύσουν όλοι, ενώ πάντα τα θέματα του είναι 100% αλήθεια σε αντίθεση άλλων παρόμοιων blogs.

ipop.gr
Η Πόπη Τσαπανίδου έχει να μας προσφέρει το iPop της. Έτσι έχει ονομάσει το δικό της ιστότοπο συνδυάζοντας έξυπνα με αυτό τον τρόπο το όνομα της και την τεχνολογία. Ενημερωτικού χαρακτήρα κυρίως, χωρίς όμως να έχει αμελήσει τη γυναικεία και τη μητρική της πλευρά.   

jenny.gr
Το ζεύγος, Πέτρος Κωστόπουλος και Τζένη Μπαλατσινού έχουν ο καθένας τους τη δική του ιστοσελίδα. Της Τζένης είναι μια καθαρά γυναικεία σελίδα με θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια, την υγεία, το σπίτι και άλλα. Επίσης το πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες μέσω του Jenny.gr να επικοινωνήσουν μαζί της και να την ρωτήσουν ότι θέλουν.
pkool.gr
Αντίθετα του Πέτρου Κωστόπουλου έχει ενημερωτικό και σατιρικό χαρακτήρα. Απευθύνεται  κυρίως στο αντρικό κοινό αφού περιέχει κατηγορίες όπως Men's Toys που περιέχει ενδιαφέροντα θέματα για τους άντρες, αλλά και μια ενότητα γυναίκες που κάνει αφιερώματα σε σέξι κυρίες. Τέλος ο Πέτρος κάνει το δικό του σχολιασμό της επικαιρότητας μέσω της στήλης του "Λεμε και καμία...".





Αυτά λοιπόν ήταν 10 διάσημα blogs και site, δεν έχετε παρά να τα επισκεφτείτε...Αν δεν σας κάνουν υπάρχει πάντα και "Ο Κράχτης" που είναι εδώ για σας...Αν δεν σας κάνουμε και εμείς τότε μπορείτε πολύ απλά να επισκεφτείτε το παρακάτω blog γιατί είναι το μόνο που δεν σας προσφέρει όλα τα προαναφερθέντα:
mkka.blogspot.gr/