7 Νοε 2012

Πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια

Όσο περίεργο και να φαίνεται σε κάποιον οι μέρες περνάνε γρήγορα και οι γιορτές των Χριστουγέννων θα φτάσουν πριν καν το καταλάβουμε. Σε πείσμα των καιρών , των δύσκολων καταστάσεων και όλων των προβλημάτων που μας τρελαίνουν καθημερινά,  λέω να πάρουμε μια βαθιά ανάσα , να τα αφήσουμε όλα για λίγο στην άκρη και να δημιουργήσουμε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα από υλικά που θα βρούμε σπίτι μας.




Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι:
-εφημερίδες η ότι άλλο χαρτί έχετε για πέταμα.
-όσπρια
-παλιά κουτιά από παπούτσια η δώρα
-χρώματα ακρυλικά , σε σπρέι , αγιογραφίας , τέμπερες η ότι άλλο έχετε.
-αλουμινόχαρτο.
-την αγαπημένη ατλακόλ.
-σπάγκο η κάποια κορδέλα.
-χαρτοταινία
Βάλτε τα υλικά σας στο τραπέζι , φτιάξτε καφεδάκι, επιστρατεύστε τα πιτσιρίκια για βοήθεια , βάλτε χαλαρή μουσική και ξεκινάμε.



Οι χριστουγεννιάτικες μπάλες μπορούν φυσικά να διακοσμήσουν το δέντρο μας , μία γωνιά του τραπεζιού μας η να γίνουν ένα όμορφο δωράκι για τους φίλους μας.
Ξεκινήστε φτιάχνοντας μία μπάλα από εφημερίδες σε ότι μέγεθος εσείς θέλετε αλλά λίγο μικρότερη από το τελικό μέγεθος για να προσθέσετε και τα υλικά της διακόσμησης.
Σφραγίστε το χαρτί με χαρτοταινία ώστε το σχήμα του να είναι πιο σταθερό και πλάστε το στα χέρια σας όπως ένα μεγάλο κεφτεδάκι. Αν σε κάποια σημεία κάνει βαθουλώματα προσθέστε ακόμα λίγο χαρτί




 Αφού πάρει το επιθυμητό σχήμα κάντε θηλιά με ένα κορδόνι και κολλήστε το πάνω στην μπάλα με χαρτοταινία.




Άσχετα με το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε για την διακόσμηση καλό είναι στο στάδιο αυτό να επιλέξετε ένα χρώμα σαν βάση για να φαίνεται από τα κενά της διακόσμησης.


Αφού στεγνώσει το χρώμα της βάσης καλά περάστε την μπάλα σας με ένα πλούσιο στρώμα αδιάλυτης ατλακόλ.


 Γεμίστε ένα πιατάκι με ρύζι το οποίο μπορείτε να έχετε χρωματίσει με χρώματα ζαχαροπλαστικής η και με λίγη τέμπερα και κυλίστε την μπαλίτσα να γεμίσει όλη η επιφάνεια της.


Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά φακές......


....διακοσμητική άμμο , η και κανονική γιατί όχι.....


.....αρωματική άμμο που βάζουμε στα τασάκια


Αφήστε τα και πάλι να στεγνώσουν καλά και περάστε τις ακόμα μια φορά εξωτερικά με ένα στρώμα ελαφρά αραιωμένη ατλακόλ για να μην ξεκολλάν τα όσπρια ειδικά.


Πάρτε ένα παλιό κουτί και καλύψτε το όλο με χαρτοταινία ώστε να μην βραχεί από τα χρώματα και τις κόλλες και χάσει το σχήμα του ειδικά αν είναι πολύ λεπτό το χαρτόνι του.
Βάψτε το εσωτερικά το χρώμα της επιλογής σας.
Εξωτερικά περάστε το όλο με ατλακόλ και κολλήστε πάνω του τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο.
Για να κάνετε ανάγλυφα σχεδιάκια στο καπάκι πριν το αλουμινόχαρτο κολλήστε σπάγκο και δώστε του ότι μορφή θέλετε.


Αφού τελειώσετε με το κουτί σας οι μπαλίτσες σας είναι έτοιμες για να περαστούν με ότι τελικό χρώμα θέλετε η και να μείνουν με το χρώμα των υλικών που έχετε χρησιμοποιήσει.


Προσθέστε λεπτομέρειες με χρυσόσκονη , η χρώματα



Τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι κυριολεκτικά άπειρα.
Ψάξτε λίγο στα συρτάρια και στα ντουλάπια σας για ξεχασμένα και άχρηστα υλικά , χάντρες , παλιά κομμένα νήματα , κομματάκια απο ύφασμα , πετραδάκια 
Επίσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κρατήσετε τα μικρά σας απασχολημένα για κάμποσες ώρες και μέρες.


Στολίστε το δέντρο σας με τις μπαλίτσες η βάλτε τις μέσα στο κουτί και χαρίστε τις σαν χειροποίητο δωράκι.....δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις έτοιμες γιατί αυτές συνοδεύονται πάντα από το μεράκι σας και την αγάπη για δημιουργία!!!!!!!
Ραντεβού με μερικές ακόμα ιδέες στην επόμενη ανάρτηση!