8 Νοε 2012

Το Lifestyle και το πορτραίτο του Dorian Grey

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε με χρώμα, άρωμα και υφή από μετάξι. Αρπάζεις το ημερολόγιο για να τα γράψεις όλα, να μην ξεχάσεις ποτέ στιγμή από τούτη τη ζωή σου. Πιάνεις μολύβι και χαρτί και σκέφτεσαι τι έκανα το αξιοσημείωτο αυτή την εβδομάδα; Α ναι! Πως μπόρεσες να το ξεχάσεις! Πριν λίγες μέρες πήρες εκείνο το εκπληκτικό το φόρεμα που μάζευες τόσο καιρό λεφτά να τ' αγοράσεις. Και τι χλιδή.. Με τόσα τα στολίδια και τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά επάνω του, δε ξέρεις από που ν' αρχίσεις να το περιγράφεις! Μήπως εκείνος μεταξωτός ο φιόγκος στο πίσω μέρος χαμηλά που δένει άψογα με την κορδέλα στα μαλλιά σου. Ξέρεις, εκείνη που αγόρασες με δυο μισθούς με την χειροποίητη καρφίτσα για στερέωμα που έχει μικρογραφία από μικρά διαμάντια. Μα είναι τόσο όμορφη! Και να σκεφτείς ότι την είδες τυχαία στη βιτρίνα στη πλατεία Opéra λίγες ώρες πριν αρχίσει το φαντασμαγορικό, ανυπέρβλητο salon de mode του Louis Vuitton να ανοίγει τις πόρτες του για την επίδειξη μόδας της χρονιάς!

Αυτό το φόρεμα σημαίνει πολλά για σένα, γιατί είναι όλα αυτά που χρειάζεσαι να νιώθεις ότι έχεις: ομορφιά, κομψότητα μα πάνω απ' όλα άποψη και θέση στο χώρο του Lifestyle. Πως θα μπορούσες άλλωστε να εμφανιστείς με κάτι λιγότερο στο private party της καλής σου φίλης Marie Παπαδοπούλου. Ξέρεις ήδη ότι θα είναι εκεί όλη η αφρόκρεμα κι ακόμη περισσότερο. Πως θα μπορούσες άλλωστε να ενσωματωθείς σε αυτή την κοινωνική τάξη αν δεν λάμπεις και δεν είσαι το αντικείμενο θαυμασμού και ακόμη και ζήλιας για ορισμένες μα κυρίως για ορισμένους ευκατάστατους κυρίους όπως τον κύριο Παπαχρήστου. Και είναι πράγματι πολύ ευκατάστατος, θυμάσαι άλλωστε ακόμη την ιστορία που σας έλεγε σε ένα πηγαδάκι από επίδοξες κυρίες Παπαχρήστου, πως μέσα σε λίγα λεπτά ξόδεψε δέκα φορές τους ετήσιους μισθούς ενός διευθυντή μεγάλης εταιρείας απλά και μόνο για το κέφι του. Φαντάζεσαι όλα αυτά που θα μπορέσεις να αγοράσεις αν γίνεις μια κυρία Παπαχρήστου! Ω τι ευτυχία! Ρούχα μοναδικά, σχεδιασμένα μόνο για σένα από τα σαλόνια όλων των μεγάλων οίκων μόδας κι αρώματα και χρυσαφικά, διαμάντια κι άλλα κι άλλα κι άλλα..

Όλα αυτά σου φαίνονται τόσο μαγικά, που καθώς γράφεις στο αγαπημένο σου ημερολόγιο δακρύζεις. Ξέρεις πως η σκληρή δουλειά δε θα σου αποφέρει και πολλά, άλλωστε δεν είσαι παρά μια πωλήτρια και μόνο μια πωλήτρια μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να σε υποβιβάζουν και να σε πετάνε έξω απ' τη δουλειά για την επόμενη πιο νέα και πιο όμορφη. Αυτή την δουλειά την αγαπάς, την ήθελες από μικρή για να είσαι μέσα στη μόδα και τη λάμψη. Η μήπως για να κρύβεσαι μέσα στη μόδα και τη λάμψη; Δεν έχει σημασία, δε σου αρέσει να το σκέφτεσαι και πολύ, άλλωστε η πολλή η σκέψη χαλάει το maquillage. Η σκέψη είναι για τους ξενέρωτους, τους άσχημους, τους κακομοίρηδες. Βέβαια, έμαθες πρόσφατα ότι μια παλιά σου συμμαθήτρια, μια από αυτές τις απεριποίητες, τις βαρετές, βρήκε δουλειά σαν διοικητικό στέλεχος σε μια πολυεθνική. Σίγουρα, δε θα χρειαστεί ποτέ να γίνει μια κυρία Παπαχρήστου για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της με τέτοιες απολαβές. Την είχες δει και στο δρόμο τις προάλλες, είχε αλλάξει τρομακτικά! Έλαμπε ολόκληρη και θα τολμούσες να πεις πως ναι ήταν μια πολύ κομψή και όμορφη κοπέλα. Εσύ όμως είσαι η βασίλισσα του lifestyle, ξέρεις τι να φορέσεις και πως, ξέρεις όλες τις νέες προτάσεις των οίκων μόδας και τις ακολουθείς χωρίς δυσκολία Ξέρεις όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες των διασημοτήτων και μάλιστα έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για τη ζωή τους. Ξέρεις ότι το lifestyle είναι μαγικό.. από μηδενικό, σε κάνει νούμερο.