3 Νοε 2012

10 τραγουδιστές που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία! Τι κάνουν σήμερα;

Ο Κράχτης παρουσιάζει δέκα τραγουδιστές που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία  και που όλοι σιγοτραγουδήσαμε τις επιτυχίες τους τη δεκαετία του '90 και την πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας. Σήμερα ακολουθούν ο καθένας το δικό του δρόμο, αλλά μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για άλλους ήταν επιλογή, για άλλους στροφή στην καριέρα τους, για άλλους αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης  και για άλλους απλά τους ανάγκασε το σύστημα.
Κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν την καλλιτεχνική τους πορεία χωρίς όμως να έχουν ιδιαίτερη επιτυχία.


Ο Τριαντάφυλλος άρχισε τη μουσική του διαδρομή από τη Ρόδο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Η μεγάλη του αγάπη είναι το πιάνο κι εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς στη ζωή του, όταν σε ηλικία 7 μόλις χρονών ξεκίνησε τις σπουδές πάνω στο όργανο αυτό, που ήταν και η βασική αφορμή για την ενασχόληση του με το τραγούδι.Στη Ρόδο εμφανιζόταν - από τα 18 του χρόνια - στη μουσική σκηνή της πόλης, όπου και ξεχώρισε. Σε ηλικία 19 χρονών βρίσκεται στην Αθήνα και "Βλέπει τα όνειρα του" να γίνονται πραγματικότητα και μάλιστα χρυσά ! Το πρώτο του άλμπουμ, "Βλέπω κάτι όνειρα", 3 μόλις μήνες μετά από τη κυκλοφορία του, ξεπέρασε τα 25.000 αντίτυπα πωλήσεων. Το 1997 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο "Γράμματα και αφιερώσεις", που αμέσως ξεχώρισε κι έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πλατινένιο. Το 1999 κυκλοφορεί το τρίτο του άλμπουμ, "Η αγάπη δεν περνάει", που έγινε κι αυτό χρυσό. Εκτός από τη προσωπική του δισκογραφία - έχει στο ενεργητικό του ακόμη μια σημαντική συνεργασία, έχοντας "υπογράψει" αρκετά τραγούδια των δυο πρώτων άλμπουμ της Νατάσας θεοδωρίδου, που έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τα 60.000 αντίτυπα. Σήμερα ο Τριαντάφυλλος συνεχίζει να βγάζει καινούργιους δίσκους, αλλά δυστυχώς δεν έχουν απήχηση στο κοινό του.

Η Μαριάντα Πιερίδη είναι Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στην Κύπρο στις 13 Ιουλίου. Από μικρή ηλικία μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1994 κάνοντας φωνητικά στην ελληνική αποστολή για το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, με βασική ερμηνεύτρια την Ελίνα Κωνσταντοπούλου, στο τραγούδι "Ποια Προσευχή". Έπειτα εμφανίστηκε σε μεγάλες πίστες στην Αθήνα, έχοντας στο ενεργητικό της αρκετές συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες. Στη δισκογραφία εισήλθε το 2002,ενώ το τελευταίο της άλμπουμ το κυκλοφόρησε το 2008. Σήμερα η Μαριάντα εκτελεί χρέη ραδιοφωνικού παραγωγού, ενώ ετοιμάζεται και για τις εμφανίσεις της στο Dancing with the stars.




Ο Βαλάντης γεννήθηκε στις 16 Δεκέμβρη στο νησί της Ρόδου. Ο γνωστός τραγουδιστής στα 18 αφήνει πίσω το νησί του και πάει να φοιτήσει στο Τ.Ε.Ι Αισθητικής στην Αθήνα. Το 1995 κυκλοφορει τη πρώτη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Σε ζητώ στα σινεμά", οπού και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.Το 1997 έρχεται η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο ‘Στο Ασανσέρ’ όπου γνωρίζει τεράστια επιτυχία και πουλάει πάνω από 45.000 αντίτυπα, καθιερώνοντας το Βαλάντη σαν ένα από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της εποχής εκείνης. Ακολουθούν κι άλλες μεγάλες επιτυχίες που τον μεγαλώνουν το κοινό του και φυσικά και το κασέ του μέχρι το 2004. Μετά αρχίζει μια καθοδική πορεία στην καριέρα του η οποία κορυφώνεται το 2006 όπου ο καλλιτέχνη καλείται να υπηρετήσει την πατρίδα. Σήμερα ο Βαλάντης εμφανίζεται στο  ΕΜΠΑΤΗ NORTH μαζί με την Εύα Μιλλή.


Η Λίτσα Γιαγκούση γεννήθηκε στην Αμφιάλη του Πειραιά. Από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη της για το τραγούδι και είχε αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό. Μετά την συμμετοχή της στον δίσκο του Χρήστου Δάντη "ΑΛΑ", με το ομώνυμο ντουέτο, αλλά και με το τραγούδι "ΚΕΡΝΑ ΦΑΡΜΑΚΙ", η Λίτσα Γιαγκούση κάνει το τραγουδιστικό της ντεμπούτο με τον δίσκο "ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ, ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ". Οι επόμενες δισκογραφικές δουλειές της είναι: "ΣΥΝΕΧΕΙΑ", που ξεχώρισαν πολλά τραγούδια, όπως: "Ότι κι αν γίνει", "Λιμανάκι", "Μπαινοβγαίνεις" και το υπέροχο "Χαλάλι σου". Η τρίτη δισκογραφική της δουλειά, έχει τον τίτλο "ΣΙΓΟΥΡΑ", όπου περιέχει πολλά τραγούδια που θα ξεχωρίσουν, όπως: "Το αεροπλάνο", "Τα ψηφιδωτά σου μάτια", "Κλαίει" και πολλά άλλα. Η τραγουδίστρια έκανε μια προσπάθεια τον τελευταίο καιρό να επιστρέψει στην επικαιρότητα αλλά όπως η ίδια είπε τα πράγματα στην πίστα είναι δύσκολα,  και έτσι από την πίστα πέρασε στο επάγγελμα της ιδιοκτήτριας ταβέρνας, ενώ ετοιμάζεται και για το δεύτερο γάμο της με τον Μανώλη Κονταράτο.


Ο Σαρμπέλ είναι Κύπριος τραγουδιστής. Το πλήρες όνομά του είναι Σαρμπέλ Μιχαήλ. Γεννήθηκε στις 14 Μαΐου στο Σάουθγκεϊτ του Λονδίνου από Κύπριο πατέρα μουσικό και Λιβανέζα μητέρα δικηγόρο. Εκεί μεγάλωσε και σπούδασε μουσικό θέατρο και χορό. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό τραγούδι, το 2004. Τον Ιούλιο του 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο του CD single, με γενικό τίτλο "Σε πήρα σοβαρά". Το ομότιτλο τραγούδι είναι από την Τυνησία και διασκευή του αραβικού Ya Baba-Sidi Mansour (καθώς και το remix του). Ακολούθησε η κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού άλμπουμ, με τίτλο "Παράξενο συναίσθημα", τον Απρίλιο του 2005. Το καλοκαίρι του 2006 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο "Σαχάρα", στο οποίο συμπεριλαμβάνει τα κομμάτια "Τάξε μου" και "Να 'σουν θάλασσα". Το 2007 με το τραγούδι του "Yassou Maria" επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, όπου κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό. Μετά την συμμέτοχη του αυτή τα βρόντηξε κι έφυγε για τη γενέτειρά του αναζητώντας μια νέα καριέρα και καλύτερη τύχη.

Η Μαντώ (κατά κόσμον Αδαμαντία Σταματοπούλου) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια με πολλές επιτυχίες κυρίως κατά τη δεκαετία του '90. Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου στον Πειραιά και κατάγεται από την Κάρπαθο.   Το 1989 κυκλοφορεί την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά "Δωσ' μου ένα φιλί...Αυτό το καλοκαίρι". Κι έτσι ξεκινά μια σειρά επιτυχημένων δίσκων επί ελληνικού εδάφους πλέον. Μεγάλες της επιτυχίες είναι τα τραγούδια Αυτό το καλοκαίρι (1989), Στοιχηματίζω (1990), Εσύ (1991), Τιμώρησέ με (1991), Αισθήσεις (1993), Φυλάκισέ με (1994), Στον έβδομο ουρανό (1995), Φάρος (1997), Φωτιά στα πρέπει (1998), Πιο πολύ (2000), Φαίνεται (2003) κ.ά. Το 2000 έκανε ντουέτο με την Τουρκάλα τραγουδίστρια και νικήτρια του διαγωνισμού της  Eurovision Σερτάμπ Ερενέρ το τραγούδι Φως/Aşk, που μιλά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το τραγούδι αυτό έγινε επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Σήμερα η Μαντώ έχει επιλέξει να αφοσιωθεί στην οικογένεια της, ενώ παραδίδει και μαθήματα φωνητικής σε ωδείο.Επίσης η τραγουδίστρια έχει προγραμματίσει μια εμφάνιση  της, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και έτσι θα βρεθεί κοντά στο κοινό της που τόσα χρόνια την ακολουθεί πιστά σε κάθε της βήμα. 

Ο Νεκτάριος Σφυράκης γεννήθηκε στη Γερμανία, η καταγωγή του είναι από την Κρήτη και μεγάλωσε στον Πειραιά. Το 1997 παρουσιάζει  την πρώτη του δισκογραφική δουλεία με τίτλο "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ" όπου έχει την συνολική ευθύνη της δημιουργίας (στίχο, μουσική, ερμηνεία). Από αυτό το άλμπουμ ξεχώρισαν τα "Δεν είμαι πουθενά", "Ναι μου το’ πανε", "Λόγια-Λόγια", "Είσαι πια στο παρελθόν", "Αντέχω".Το 1998 έρχεται το επόμενο άλμπουμ με τίτλο "ΑΠΟΨΕ ΦΕΥΓΩ" όπου ξεχώρισε το "Θά’ ρχομαι κρυφά τις νύχτες" το " Ψέματα" και το "Απόψε φεύγω". Τιμητική για τον Νεκτάριο η συμμετοχή του Κρήτη παραδοσιακού λυράρη (συνεργάτη του Γιάννη Μαρκόπουλου) Βασίλη Σκουλά. Το 1999 το άλμπουμ "ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ" με συμμετοχές συνθετικά από τον Κώστα Τούρνα, το Χρήστο Δάντη, τον Νίκο Τερζή, τον Άκη Δείξιμο και άλλων όπου θα ξεχωρίσουν τα "Χωρις ρίσκο", "Τραγούδι μελαγχολικό", "Χίλια αστερία" "Φεύγω με το πρώτο τραίνο" και η διασκευή σε στίχους του Βαγγέλη Κωσταντινίδη του ιταλικού Laura non che, "Σκέψου καλά" όπου γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Στο τέλος του 2001 παρουσιάζει το "ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΝΑ ΖΩ" όπου σημαντική ήταν η συνεργασία του με τον Κiki Lesendrich (συνεργάτη του Goran Bregovich, "O Δίσκος με τα χάλκινα" με το Μανώλη Μητσιά) όπου ξεχώρισαν το "Σε ποιο παραμύθι να ζω" και το "Ταξιδάκι μου". Τον Απρίλιο του 2003 παρουσιάζει το άλμπουμ με τίτλο "ΠΕΣ ΜΟΥ" το οποίο κινείται σε πιο λαϊκότροπους δρόμους και ύφος, που ίσως αιφνιδιάζει με τη επιλογή του λαϊκού ήχου ως πρωταγωνιστή, από παραδοσιακά όργανα. Σάζι, ούτι, κρητική λύρα. Μια καινούρια συνεργασία με νέα δισκογραφική εταιρία την ΜΒΙ. Ο γνωστός τραγουδιστής, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, Δημοκρατική Συμμαχία. Σήμερα κάνει επιλεγμένες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

Η Ειρήνη Μερκούρη γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 26 Μαΐου. Κατάγεται από μουσική οικογένεια (από Έλληνα πατέρα και Ρομά μητέρα) και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το τραγούδι. Έπειτα από επιτυχή συμμετοχή της σε διαγωνισμό ταλέντων, υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Sony Music. Η Ειρήνη Μερκούρη κυκλοφόρησε αργότερα το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ, με τίτλο "Να φυσάει η Άνοιξη", στo οποίο περιλαμβάνεται και το ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο, "Δυο μας". Το 2005 κυκλοφόρησε η τρίτη προσωπική της δουλειά με τίτλο "Άνετα" και το 2006 ακολούθησε ο δίσκος "Άργησες". Ακολούθησε η κυκλοφορία του cd single με τίτλο "Ναι", τον Ιανουάριο του 2008. Σήμερα η Ειρήνη Μερκούρη απέχει από τα μουσικά δρώμενα αφού η επιτυχία της σταδιακά είχε καθοδική πορεία, ενώ μετά από μια σειρά δημοσιευμάτων για αποτυχημένες πλαστικές εγχειρίσεις και ότι πάσχει από κατάθλιψη, η τραγουδίστρια δήλωσε ότι είναι καλά και ότι κάποια στιγμή ετοιμάζεται για την επιστροφή της.  


Ο Χρήστος Πάζης γεννήθηκε σε ένα χωριό του νομού Σερρών. Έκανε την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση τον Ιούλιο του 1998, στο δίσκο του Γιώργου Δημόπουλου "Ήπιες το γάλα μου" με το τραγούδι του Τάσου Μελετoπούλου και του 'Aρη Δαβαράκη "Έρμαιο". Στις αρχές του 1999 κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο. Τον Νοέμβριο του 2000 κυκλοφορεί το δεύτερο album του με τίτλο "Αυτή η φωνή". Στο album αυτό υπάρχει και η γνωστή επιτυχία "Παράνομη αγάπη μου" - ντουέτο με την Νατάσα Θεοδωρίδου, καθώς και οι επιτυχίες "Και δεν μπορώ να φύγω", "Καθρέφτης", "Με μια φωτογραφία σου". Τον Μάρτιο του 2002 κυκλοφορεί το καινούριο του album, με τίτλο "Δίχως όρια". To φθινόπωρο του 2003 ο Χρήστος Πάζης κυκλοφορεί τη νέα του δισκογραφική δουλειά "Δε χρωστάω σε κανέναν". Το χειμώνα του ίδιου χρόνου εμφανίζεται με την Ειρήνη Μερκούρη και τους Φίλους για Πάντα στο Fix στην Αθήνα. Ενώ το χειμώνα 2004-2005 εμφανίζεται με τον Χρήστο Δάντη στο FIX και την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το cd "Ψυχή με ψυχή" που περιλαμβάνει το νουέτο με τον Χρήστο Δάντη "Είμαι ΟΚ". Σήμερα εξακολουθεί να εμφανίζεται σε νυχτερινές πίστες χωρίς όμως να απασχολεί ιδιαίτερα τα φώτα της δημοσιότητας. 

Η Λένα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σε μικρή ηλικία παίρνει μέρος σε μια οντισιόν για νέα ταλέντα στην Θεσσαλονίκη και πετυχαίνει να ξεχωρίσει. Με θεία την γνωστή τραγουδίστρια Πίτσα Παπαδοπουλου, η Λένα Παπαδοπούλου ξεκινάει τότε μια σειρά εμφανίσεων μαζί της και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τον πρώτο της δίσκο υπογράφει η Λένα το 1996 με τίτλο "Θέλω τρέλα" και το 1998 κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο της με τίτλο "Εγώ είμαι η Λένα".Ο τρίτος δίσκος έρχεται ένα χρόνο μετά με τίτλο "Έγραψες"που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και το 2000 ο δίσκος "Σε μία Ελένη", τέταρτος κατά σειρά. Τον Ιούνιο του 2003 η Λένα Παπαδοπούλου κυκλοφόρησε το δίσκο με τίτλο "Βλέμμα" και το 2004 το δίσκο "Κάτι αστέρια". Ενώ το 2005 κυκλοφορεί η έβδομη δισκογραφική δουλειά της Λένας Παπαδοπούλου με τίτλο "Να με θυμάσαι". Μέχρι το 2010 συνεχίζει να κυκλοφορεί νέες δουλείες, χωρίς όμως να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού. Σήμερα εμφανίζεται σε νυχτερινές πίστες με πρώτη επιλογή την Θεσσαλονίκη.