26 Ιαν 2013

Τρισδιάστατα γράμματα

Τα έχουμε δει πολλές φορές σε sites του εξωτερικού σε υπέροχες δημιουργίες αλλά δεν έχουμε καταφέρει να τα βρούμε στην Ελλάδα, πόσο μάλλον σε Ελληνικό αλφάβητο. Μιλάμε για τα τρισδιάστατα γράμματα τα οποία μπορείς να διακοσμήσεις με ύφασμα, χαρτί ή ότι άλλο φανταστείς.Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που τα φτιάχνουν μόνοι τους και μοιράζονται μαζί μας την διαδικασία.

cardboard-letter-howto

Θα χρειαστείς χαρτόνι, μερικά πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια και κόλλα.

Στο χαρτόνι μπορείς να σχεδιάσεις το γράμμα που θέλεις να φτιάξεις. Εναλλακτικά μπορείς να το τυπώσεις σε μεγάλο χαρτί και να το ξεπατικώσεις. Θα κόψεις 2 ίδια χαρτονένια γράμματα. Θα πρέπει μόνο να προσέξεις οι γραμμές του γράμματος να είναι αρκετά παχιές ώστε να χωράνε την διάμετρο των ποτηριών.Στο πρώτο γράμμα θα κολλήσεις τα ποτηράκια εναλλάξ, ένα με τον πάτο κάτω, ένα με το άνοιγμα κάτω και θα τα αφήσεις να στεγνώσουν καλά. Θα προσθέσεις το δεύτερο γράμμα πάνω στα ποτηράκια και θα κολλήσεις. Προσέχεις να ευθυγραμίσεις τα δύο γράμματα.

Αφού στεγνώσουν καλά μπορείς να τυλίξεις το γράμμα με χαρτοταινία για να το κάνεις πιο σταθερό. Τώρα μπορείς να το διακοσμήσεις όπως θέλεις.Καλή επιτυχία!